Blog        Forum        Spam             

Soluții

Oferim un ghid care vă ajută să eliminați o infecție a unei rețele cu roboți dintr-un calculator. Veți găsi instrucțiuni detaliate despre cum să utilizați acest program, la opțiunea corespunzătoare din meniu.

EU-Cleaner

Cu ajutorului aplicației EU-Cleaner puteți dezinfecta calculatorul dumneavoastră de o gamă largă de malware. În acest moment oferim următoarele versiuni EU-Cleaner pentru descărcare:

Observații importante

 • Pentru a evita eventualele probleme, vă rugăm să citiți și să urmați instrucțiunile EU-Cleaner înainte de a descărca și instala programul.
 • Asigurați-vă că ați salvat informațiile personale înainte de a începe scanarea. Veți găsi informații referitoare la crearea copiilor de siguranță la Information Resource for Windows Backup Software NTBackup.
 • EU-Cleaner nu înlocuiește un program antivirus. După ce a fost dezinfectat, ar trebui să scanați calculatorul dumneavoastră, la intervale regulate de timp, cu un program antivirus actualizat la zi.
 • Este posibil ca în unele cazuri, calculatorul să nu mai pornească după eliminarea fișierelor malițioase. Va fi necesară o reinstalare a sistemul de operare.

Cerințe minime pentru EU-Cleaner dezvoltat de Avira

 • Pentium sau ulterior, minim 266 MHz
 • Windows XP cu minim SP2, 32 sau 64 biți
 • Windows Vista, 32 sau 64 biți, SP1 sau mai recent
 • Windows 7, 32 sau 64 biți
 • Minim 150 MB spațiu de stocare disponibil
 • Windows XP – minim 192 MB memorie
 • Windows Vista, Windows 7 – minim 512 MB memorie
 • Conexiune la Internet pentru actualizări și descărcarea inițială

Informații cu privire la datele cu caracter personal pentru EU-Cleaner

Avira EU-Cleaner este un produs dezvoltat de Avira Operations GmbH & Co. KG, în colaborare cu Anti-Botnet Advisory Centre of eco - Association.

Contact:
Avira Operations GmbH & Co. KG, Kaplaneiweg 1, 88069 Tettnang
Eco – Association of the German Internet Industry e.V., Lichtstrasse 43h, 50825 Cologne.

Nu va fi necesară furnizarea informațiilor cu caracter personal pentru a descărca și utiliza EU-Cleaner.

Ce informații vor fi colectate de la Avira EU-Cleaner?

Avira EU-Cleaner colectează și procesează informații în legătură cu actualizări. Actualizările vor fi folosite cu scopul de a elimina eficient amenințările de pe calculatorul dumneavoastră și pentru a actualiza la zi programul. Prin implementarea actualizărilor, Avira EU-Cleaner se conectează la serverul de actualizări de la Avira Operations GmbH & Co. KG. Serverul are ultima versiune a produsului și în particular, ultimele semnături ale virușilor și ultimele rutine de detecție. Astfel, Avira EU-Cleaner va fi actualizat permanent și va fi capabil să elimine ultimele amenințări apărute pe calculatorul dumneavoastră. Prin această metodă de actualizare, așa numitul UAS (User Agent String) ce include adresa IP a calculatorului dumneavoastră, va fi transferat și salvat pe serverul de actualizări de la Avira.

UAS include informații standardizate cu privire la următoarele valori tehnice ale sistemului:

- informații ce au legătură cu Avira EU-Cleaner
- versiunea programului utilizat, necesară pentru încărcarea actualizărilor
- limba setată a programului
- seria unică ce este generată automat odată cu descărcarea programului.

Alte informații nu vor fi colectate și procesate.

În ce scop vor fi utilizate informațiile transferate?

Informațiile colectate vor fi folosite în mod anonim pentru crearea statisticilor. Informațiile statistice servesc în principal la îmbunătățirea și dezvoltarea continuă a Avira EU-Cleaner.

Folosind alte mijloace, ce informații vor fi colectate și transferate?

Prin utilizarea Avira EU-Cleaner puteți trimite rezultatele scanării, sub forma unui raport, către Centrul de Informare ANTI-Botnet. Raportul ajută doar la îmbunătățirea produsului oferit și va fi utilizat doar pentru elaborarea statisticilor. Trimiterea raportului este o acțiune voluntară. Veți fi întrebat, după fiecare scanare, dacă doriți să trimiteți sau nu raportul. Puteți vizualiza conținutul raportului înainte de a fi trimis. Conținutul raportului va fi criptat și anonimizat (nu vor fi transferate informații personale). Transferul va avea loc printr-o conexiune criptată.

Prin prezenta pagina se considera ca au fost citite și luate la cunoștință informațiile cu privire la datele cu caracter personal si se poate descarca Avira EU-Cleaner.

DOWNLOAD EU-Cleaner dezvoltat de Avira


Instrucțiunile sunt disponibile în format pdf pentru descărcare:
Guidelines EU-Cleaner Avira

Cerințe minime pentru EU-Cleaner dezvoltat de SurfRight

 • 9MB spațiu de stocare disponibil
 • Windows XP cu minim SP2, minim 256 MB RAM
 • Windows Vista, minim 512 MB RAM
 • Windows 7, minim 1 GB RAM
 • Conexiune la Internet pentru actualizări și descărcarea inițială

DOWNLOAD EU-Cleaner dezvoltat de SurfRight


Puteți găsi instrucțiuni pe blogul nostru:
Guidelines EU-Cleaner SurfRight

DE-Cleaner System Rescue DVD

În anumite condiții, un calculator este posibil să fie compromis astfel încât să nu mai fie posibilă actualizarea antivirusului sau fișierele malițioase să nu poată fi șterse. În acest caz, DE-Cleaner DVD ar trebui utilizat. Acest DVD este capabil să elimine fișierele malițioase din sistem care nu au fost eliminate prin metodele convenționale.

Sfat important:

 • Pentru a preveni unele probleme, vă rugăm să citiți și să urmați instrucțiunile DE-Cleaner DVD înainte de descărcare și executare.
 • Asigurați-vă că ați salvat informațiile personale înainte de a porni dezinfectarea.
 • Veți avea nevoie de un DVD gol, un DVD-Writer și un program de scris DVD-uri.
 • Dacă nu aveți un program de scris DVD-uri, puteți instala un program capabil să scrie imagini (ISO), spre exemplu versiunea gratuită de CDBurnerXP.
 • Atenție: Scrieți DVD-ul în format ISO boot-abil. Instrucțiuni pentru a scrie DVD-ul găsiți la Instructions image burning.
 • Instrucțiuni pentru a crea un stick USB boot-abil direct din Windows, pot fi găsite pe blog la Anti-Bot CD v3.5 goes USB.
 • Pentru pornirea sistemului de pe DVD și nu de pe hard disk este posibil să fie necesară schimbarea secvenței de boot-are din BIOS, Change Boot Sequence in BIOS.
 • Odată ce calculatorul dumneavoastră a fost verificat de DVD-ul pentru System Recover, ar trebui să scanați calculatorul cu un program antivirus.
 • Dacă nu mai pornește calculatorul după eliminarea fișierelor malițioase, recomandăm o reinstalare a sistemul de operare.

Cerințe minime pentru DE-Cleaner DVD – System Recover

 • 1 GB RAM
 • DVD Drive
 • Conexiune la Internet activă

DOWNLOAD DE-Cleaner System Rescue DVD - Version 3.5


DOWNLOAD DE-Cleaner System Rescue DVD - Version 3.5 - USB Stick


Instrucțiunile sunt disponibile în format pdf pentru descărcare:
Instrucțiuni DE-Cleaner System Rescue DVD v3.5

Scaner online

Scanerele online prezintă avantajul că nu trebuie să fie instalate și pot fi rulate direct din browser. Această examinare a unui scaner online poate dura câteva ore, în funcție de configurația sistemului, de cantitatea de informații și de numărul de programe instalate pe calculatorul dumneavoastră.

Vă rugăm să rețineți faptul că un scaner online nu poate înlocui nici un program antivirus instalat permanent pe calculator.

Scanere online gratuite:

Reinstalarea Windows

Dacă nu ați avut succes în eliminarea unui robot, este recomandat să reinstalați Windows-ul. Am făcut disponibile instrucțiunile de reinstalare a Windows XP, Windows Vista și Windows 7.

Asigurați-vă că vă protejați informațiile pe un mediu de stocare extern înainte de a reinstala Windows-ul.

Instrucțiuni de instalare

Programe pentru backup (copii de rezervă)

Este esențial să vă asigurați informațiile personale înaintea unei instalări și/sau înaintea dezinfectării calculatorului. Programul încorporat de backup din Windows ar trebui să fie suficient. Este posibil să utilizați și alte programe gratuite.

În ceea ce privește securitatea calculatorului dumneavoastră, aveți în vedere următorii pași:

 1. Verificați-vă calculatorul de infecții.
 2. Instalați pachetele de servicii disponibile și actualizările de securitate pentru sistemul dumneavoastră. Activați actualizările automate.
 3. Verificați regulat browser-ul de internet și plugin-urile încorporate (ex: Java, Flash, Shockwave, Quicktime).
 4. Instalați un program antivirus și actualizați-l în mod regulat.
 5. Folosiți un firewall, de exemplu Windows Firewall sau un router.

Bine de știut

Informații
Află ce reprezintă rețelele botnet, ce prejudicii pot cauza și cum amenință informațiile stocate pe calculatorul dumneavoastră.

Soluții
Aici furnizăm mici programe și tutoriale care vă ajută să eliminați o infecție botnet din calculatorul dumneavoastră.

Protecție
În această secțiune veți găsi multe sfaturi utile despre cum să vă protejați calculatorul de infectare.

Copyright © 2014-2017 CERT-RO. Toate drepturile rezervate.