Blog        Forum        Spam             

Protecție

Pentru a asigura o protecție optimă, este necesar ca actualizările sistemului să fie realizate în mode regulat și să nu uităm, automat. În această secțiune descriem modul în care vă puteți proteja sistemul împotriva infectării. Aceste măsuri vă pot ajuta să navigați mai în siguranță pe Internet.

Setări de securitate Microsoft Windows

În această secțiune veți găsi instrucțiuni pentru setările de securitate Microsoft.

Produse de securitate pentru persoane fizice

Aici veți găsi o listă cu produse de securitate special destinate persoanelor fizice. Este esențial să instalați un scaner antivirus. Alte produse de securitate, incluzând aici și plugin-urile pentru browser, cresc securitatea calculatorului dumneavoastră.

Scaner de viruși

Facem distincție aici între versiuni gratuite și versiuni cu costuri. În multe cazuri producătorii oferă o versiune gratuită și o versiune ce implică unele costuri. Scanerele gratuite sunt în general potrivite. Unele scanere gratuite conțin reclame pentru versiunea cu costuri, sau versiune cu costuri oferă unele funcții adiționale. Unii ISP-iști (Internet Service Provider - Furnizor de Servicii de Internet) oferă clienților soluții de securitate. Ne referim aici la ofertele respectivilor furnizori.

Scanere de viruși gratuite

Scanere de viruși premium

Produse de securitate pentru utilizatorii Mac

Browser Plugins

Browser-ul dumneavoastră reprezintă ieșirea în Internet și astfel este vulnerabil la atacuri. Puteți găsi mai jos o listă de plugin-uri pentru browser-ul dumneavoastră cu unele funcții ce sporesc securitatea calculatorului dumneavoastră. Veți găsi descrieri detaliate despre instalarea plugin-urilor și funcționalitatea lor pe site-urile producătorilor. Toate acestea sunt versiuni gratuite.

Alte programe utile

Următoarele programe vă vor ajuta să sporiți securitatea calculatorului dumneavoastră. Toate sunt disponibile gratuit cu excepția UpdateStar.

 • Microsoft Safety Scanner - program gratuit de scanare a calculatorului.
 • Microsoft Baseline Security Analyzer 2.1 - examinează calculatorul de actualizările de securitate necesare și configurări necesare pentru sporirea securității.
 • Spyware Doctor - identifică în calculatorul dumneavoastră fișiere spyware și le elimină dacă este cazul.
 • Secunia Personal Software Inspector - identifică dacă sistemul și programele instalate sunt actualizate la zi.
 • UpdateStar Premium - identifică dacă sistemul și programele instalate sunt actualizate la zi.
 • F-Secure Health Check - identifică dacă sistemul dumneavoastră este suficient de protejat și oferă recomandări asupra riscurilor de securitate.
 • Spybot Search & Destroy - identifică pe calculatorul dumneavoastră spyware sau alte amenințări. Oferă o funcție pentru protecție împotriva fișierelor suspecte.

Protectie pentru dispozitivele mobile

Aici oferim o listă cu programe antivirus, gratuite sau contra cost, destinate dispozitivelor mobile.

Produse de securitate pentru companii

În lista de mai jos regăsiți un număr de soluții de securitate utilizabile în mediul de afaceri. Aceste produse au anumite caracteristici ce sunt necesare utilizării într-un astfel de mediu, cum ar fi posibilitatea de a avea o administrare centralizată, program antivirus special pentru serverele de mail etc.

Firewall-uri și Routere Broadband

În cele din urmă, ar trebui să vă securizați sistemul cu un sistem firewall sau un router de bandă largă. Un firewall, spre exemplu cel încorporat în Windows, monitorizează traficul de date dintre rețele și filtrează sau blochează în baza unor reguli predefinite, astfel protejând împotriva intruziunilor din Internet. Un router, spre exemplu un DSL, are un puternic avantaj deoarece separă rețelele publice de cele private și are, de obicei, firewall încorporat.

În ceea ce privește securitatea calculatorului dumneavoastră, aveți în vedere următorii pași:

 1. Verificați-vă calculatorul de infecții.
 2. Instalați pachetele de servicii disponibile și actualizările de securitate pentru sistemul dumneavoastră. Activați actualizările automate.
 3. Verificați regulat browser-ul de internet și plugin-urile încorporate (ex: Java, Flash, Shockwave, Quicktime).
 4. Instalați un program antivirus și actualizați-l în mod regulat.
 5. Folosiți un firewall, de exemplu Windows Firewall sau un router.

Bine de știut

Informații
Află ce reprezintă rețelele botnet, ce prejudicii pot cauza și cum amenință informațiile stocate pe calculatorul dumneavoastră.

Soluții
Aici furnizăm mici programe și tutoriale care vă ajută să eliminați o infecție botnet din calculatorul dumneavoastră.

Protecție
În această secțiune veți găsi multe sfaturi utile despre cum să vă protejați calculatorul de infectare.

Copyright © 2014-2017 CERT-RO. Toate drepturile rezervate.